tisdag 19 oktober 2010

Får jag bjuda på mat?

Det var länge sen jag fick uppleva en sådan fantastisk mathelg.
MAT = frukost, lunch, fika, middag och kvällskäk.

TORSDAG (Stockholm)
Eftermiddagsfika: kaffe och brunis med grädde på Kulturhuset. Middag: fläskfilé på toast på en spansk restaurang på Svevägen(minns inte namnet).

FREDAG (Stockholm)
Frukost: TYVÄRR, äckligt som vandrarhemmet bjöd på, det ingick i priset, blää.
Lunch: Jensens Böfhus. Dött djur, kommer inte ihåg vad jag åt, men gott var det.
Medköpt eftermiddagsfika på vandrarhemmet; vitchoklad-mumsmums, najjsers!
Middag Glenfiddich Warehouse no.68 i Gamla Stan, lax och potatiskaka. Kvällsmys med kaffe latte på ett mysigt café på söder och en risifrutti till kvällsmat... inte så fancy, men gott. 

LÖRDAG (Stockholm)
Frukost, frukost, frukost, mmmmm, frukost! 
Eftersom den inte allt för trevliga frukosten på vandrarhemmet inte var så inbjudande på fredagsmorgonen, bestämde vi oss för att gå till cafét som låg vägg i vägg med boende, åh vilken frukost det var. Jag kan varmt rekommendera detta fantastiska café/bageri, Albert & Jacks. Helgfrukost för 95kr och då får man två nybakade brödskivor, croissant, marmelad, kaffe/te, yoghurt med müsli och bär, ost, skinka, gurka och tomat. Proppmätt, med betoning på propp och gott som fasiken!

Lunchen fick bli nära tågstationen, så vi bestämde oss för ett café på tågstationen, närmare än så kommer man väl inte? Smörgås med skagenröra och en kaffe latte med hjärtemönster i skummjölken.

SÖNDAG (Gävle)
Lunch: lammgryta hemma hos mig som var jättegod, men VÄLDIGT stark. Receptet och varorna fick jag från Årstidernas middag för två erbjudande.



På söndagseftermiddagen deltog jag i HLR-utbildning genom jobbet på fritidsgården, så nu kan jag rädda ALLA som sätter i halsen, får hjärtstopp, svimmar, krampar, får astmaattack, drunknar eller andra eventuella händelser... om jag inte hamnar i chock såklart, då får någon annan ta hand om mig, vilket är den största sannolikheten.

Efter utbildningen avslutade vi kvällen med middag på Helt Enkelt i Gävle. Jag åt älgentrecote med kantarellfylld cannelloni och rostad vitlössky, till efterrätt blev det en blåbär-och basilikapanacotta.



Jag kommer att förbli mätt till julafton. Jag röstar för fler mat-helgs-upplevelser i framtiden!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar